Miletin gost Gordan Čampar- Hronika kockastog stolnjaka

Објави Сатиргора

ZAMJENA ULOGA

Iako je živio u sretnom braku, nije ispuštao ni jednu priliku koja bi mu se pružila da uđe u neki flert sa strane, što mu onako naočitom i nije bio neki veliki problem.
Jedne takve prilike u jednom poznatom izletištu nije imao sreće i naleti na dobru prijateljicu od svoje supruge. Nije bio siguran šta je sve vidjela ali njega svakako jeste, te na vrat na nos kući da ubjeđuje ženu da prošetaju, lijepo vrijeme, te nijesu odavno, što ona poslije dugog odbijanja i prihvati.
On pravac na isto mjesto, da se popije kafa, i sve ponamjesti kako je bilo prije nekih sat vremena. Zadovoljni kako im je bilo lijepo odu kući a ono već telefon zvoni da se aber uzme, i saznade žena da joj je muž bio u krivolovu.
Žena nije nekoliko dana pričala ništa, ali žensko k’o žensko razveza jezik i povjeri mu se kako je narod pakostan i ljubomoran, da je već izmislio da je onog dana bio sa nekom drugom.
,,Eto ljubavi, rekao sam ti ja to davno, nego ti ne vjeruješ”, podsjećajući je na njene sumnje u njegovu vjernost u nekim prijašnjim situacijama.
Što i ona potvrdi
,,E, vjerujem sada poslije ovoga, sve”.

 

MILION

Komentarišući slobodnije ponašanje jedne od djevojaka koju je trebao oženiti jedan od poznanika, uz pivo jedne duže noći , bilo ih je svakojakih ali jedan od zapamćenih je bio da je imala million muškaraca prije nego je upoznala bračnog druga.
Stari mangup da bi priču prekratio jer nije bio od tih što su voljeli ogovarati a i vođen velikom inflacijom koja je vladala tih dana samo izusti;
,,Šta ti je današnji million”.
Nije bilo više komentara.