„Алма“ – Конкурс за зборник прича

Објави Сатиргора

НАЈКРАЋЕ ПРИЧЕ 2020

Издавачка кућа „Алма” припрема зборник прича под називом „Најкраће приче 2020”. На конкурс се шаљу до три необјављене приче, не дуже од 30 редова (1800 знакова, при чему се и размак између речи рачуна као знак). Нема никаквих тематских или жанровских ограничења. Конкурс нема такмичарски карактер – нема победника, награда и сл. Приче уврштене у зборник неће се хонорисати. Ауторски примерак зборника није предвиђен. Приче се потписују именом и презименом. Пожељно је навести и основне податке о аутору (година и место рођења, занимање, књижевни рад, сарадња са часописима, објављене књиге, адреса, телефон, имејл адреса…). Радови се шаљу електронском поштом на адресу:

alma.izdavackakuca@yahoo.com

Све приче, заједно с ауторовом биографијом, треба послати у једном фајлу.

Свима ћемо потврдити да смо њихов мејл примили. Уколико вам не одговоримо, молимо вас да приче пошаљете поново.

Конкурс је отворен до 15. децембра 2020. године. Средином марта 2021. године биће објављен зборник најлепших остварења пристиглих на конкурс.

Све информације о конкурсу, ауторима заступљеним у зборнику, представљању књиге и сл. биће објављене на сајту www.alma.rs  и  www.alma.co.rs На овом сајту могу се прочитати сви зборници с претходних конкурса (укључујући и зборник с XIX конкурса за најкраћу кратку причу – „У низу“).