Миодраг Лазаревић – Зимско доба

Објави Сатиргора

Лепо време за ово доба године изненадило је и љубитеље лепог времена, те су многи у летњој гардероби шетали поред реке. Нарочито су изненађени путари који су очекивали снег, добро се припремили за снежне падавине, кад оно, осим на планинама, нема снега као ни лањског.
Највише су разочарани најмлађи, јер, јадна деца, мора сад да иду на Копаоник и Златибор да би видела бели покривач. Узгред речено, продаја санки и скија је драстично опала за ово доба године.
Повољне временске прилике за ово доба године, искористили су грађевинци и несмањеном жестином граде фабрике и саобраћајнице.
Плате запослених у јавном сектору и пензије, још увек се не повећавају за ово доба године.
Стручњаци за пољопривреду и стрњике кажу да пшеница добро изгледа за ово доба године и да ће приноси бити добри, а, такође, биће и довољно материјала за млаћење празне сламе.
Министар за развој села весела поставио је рекорд, за ово доба године, у формирању задруга.
Вирус добро влада, што је и уобичајено, за ово доба године. Да је бар онај наш, домаћи, него сада се појавио и светски. Па сад опрез, јер ово топло време за ово доба године, погодује ширењу вируса.
Било је и превише магле за ово доба године, као никад до сада. Београд и још неки наши градови су међу најзагађенијим у Европи за ово доба године. Ово би добро искористили продавци магле, али је дунула кошава и сада се лакше дише за ово доба године.