Миодраг Лазаревић – Бојкот

Објави Сатиргора

Б О Ј К О Т
Бојкотујем изборе! Иако ме странка ССЗ (Савез станара зграде) није ни предложила за кандидата, ја, ипак, бојкотујем. Уједно тиме изражавам вољу мањег броја гласачког тела моје зграде.
Бојкотујем Нобелову награду за мир! Шта има да ме предлаже Друштво за заштиту животиња и остале пиладије што сам ономад спасао једног врапца да га деца не убију из праћке, кад се сваког дана негде воде борбе и пуца, где гину људи, жене, деца и стари (Вујадин), а све у циљу постизања светског мира.
Бојкотујем Нинову награду за роман године! Додуше, нисам га ни написао, али видели смо ко све добија ову награду (неки анонимуси), а позната имена српске књижевности не нађу се ни у ужем избору. Ова награда би требало да се додели роману пре објављивања, тако би писац награђеног романа могао на миру да га напише, а не да стрепи да ли ће добити награду и то од некомпетентног жирија.
Бојкотујем и остале књижевне награде! Јер, ту се све врти у неком кругу, ја теби – ти мени, ја теби сердаре, ти мени војводо! Ако ниси у том кругу или некаквој пирамиди, нема ништа од награде, те зато многи даровити људи одустају од писања.
Бојкотујем телевизијски програм! На разним ТВ каналима све је некако исто или мало другачије. Због тога не би требало да плаћам ТВ пртплату. Овако, не гледам програм, а плаћам.
Бојкотујем празнике, дочек Нове године, а нарочито Осми март! То нека славе ловатори, није то за оне који једва састављају крај с крајем (о завичају да и не говоримо). Мојој животној сапутници није јасно како могу да бојкотујем тај лепи празник, али да не би дошло до насиља у породици, схватила је да сам јој потребнији у стану него да будем привремено у затвору.
Бојкотујем… још много тога, али то ће доћи на ред кад одбојкутујем прво оно горе наведено.