Миодраг Лазаревић –  НАЈБОЉИ МЕЂУ ЊИМА

Објави Сатиргора

 

Поред најважнијег јесењег посла, припремања зимнице, то је и припрема владе на разним нивоима за следећи мандат. Није лако државним и градским вођама да одаберу најбоље који ће водити земљу и градове.

У једном граду заседали су политички прваци не би ли одабрали људе који ће бити на челу разних области важних за развој града и села.

-Е, па, даме и господо, да пређемо на ствар- рече председник и накашља се.-Пошто је привреда најважнија ствар у привређивању једне општине, ја предлажем да за њу буде задужен Стева „Сектор“, иначе, ујак моје супруге. Он је, као што вам је познато, био директор једне велике фабрике и када је она пропала, из разноразних разлога, је л’, формирао три нове фирме. Дакле, ради се о једном врло способном привреднику.

-Та фирма је запошљавала на хиљаде радника, а сада…- јави се глас из позадине.

-Тачно, а и сада запошљава неколико- стотина радника. Па није могло дугачије, таква је ситуација у читавом свету. Нове машине и технологија замењују људе. Него, идемо даље. За пољопривреду да поставимо Радисава из Доњих Стрњика. Што тај човек, првокласан домаћин, има свиње, а нарочито прасад, као рибице… Мени увек за Нову годину и за крсну славу донесе по прасе, па зато мислим да се та сарадња настави и у наредном периоду, тј. мандату.

За информисање и медије поставио бих Мићка фризера, тај зна све шта се дешава у граду, а и шире, у свету. А код њега се шишају и новинари, тако да је укључен и у медије.

За спорт и разоноду именујем Мику трговца намештајем, јер је он проверени…

-Муватор- опет се чуо глас из позадине.

-Немојте тако, он је проверени члан наше странке. Ако он не зна како се намештају резултати у фудбалу, онда не знам ко то зна.

За просвету бих поставио мог шурака Јездимира, он је остао без посла, па, као велим, може да се занима око школа…

-Па он је у средњој школи понављао два пута!- јави се глас из позадине.

-Можда, али то нема везе, јер сад деца час иду у школу, час не иду. Ова корона је направила хаос, деца уче код куће, тако да нема неког посла за мог шурака. Уосталом, ми смо сви из исте странке, и у следећем мандату, изротираћемо се и сви ћемо бити задовољни. Остала места мора да попуне жене, јер такав је тренд у Европској унији да би се испоштовала полна равноправност.

-Значи, сад ће да буде још више рупа у закону!- опет се јави глас из позадине.

Миодраг Лазаревић