САТИРА ФЕСТ 2021

Објави satirgora

Деветнаести  Међународни фестивал „Сатира фест 2021“, кији организује Београдски афористоички круг одржан је у Малој сали Задужбине Илије М Коларца у Београду.

Фестивал је одржан под слоганом „Сатира на пола копља“.

Награда „Растко Закић“ припала је Љиљани Крстић за пјесму „Има таквих“.

Награду за најбољу сатиричну причу „Место под сунцем“ добио је Милко Стојковић.

Добитник награде „Вук Глигоријевић” за најбољи изговорени афоризам је Дејан Тофчевић из Подгорице. Афоризам гласи: „То је слепа улица. Води на биралишта.”

Награда за сатиричну храброст БАК-а, уручена је Драгољубу Дражи Петровићу, новинару, колумнисти и одговорни уредник дневног листа „Данас”.

Признање за укупан допринос сатири припало је новинару, афористичару, писцу сатиричних прича и путописа, аутору за децу и уреднику рубрике „Сатирикон” у дневном листу „Политика” Драгутину Минићу Карлу.

Мухамед Ђерлек Макс из Новог Пазара добитник је награде „Никола Оташ” за укупан допринос сатиричној карикатури, коју додељују Удружење карикатуриста Србије и БАК.

Одличје „Златни круг” за афирмацију сатире у свету ове године припало је Гордани Јовић Стојковској из Северне Македоније, Бабкену Симоњану из Јерменије, Младену Вуковићу из Хрватске и Милану Купецком из Словачке.