KONKURS „SATIRA FESTA 2022“

Објави satirgora

 

Upravni odbor Beogradskog aforističarskog kruga raspisuje Konkurs za učešće i dodelu nagrada na XX Međunarodnom festivalu humora i satire „Satira festu 2022”, koji će biti održan u Beogradu 20. oktobra 2022. u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Ovogodišnja manifestacija biće u znaku satiričara Dušana Radovića (1922-1984), povodom sto godina od njegovog rođenja.

1. Autori iz Srbije i inostranstva mogu slati svoje radove na južnoslovenskim jezicima, potpisane imenom i prezimenom (uz navođenje podataka za kontakt, obavezno adresa elektronske pošte i broj telefona), do 15. septembra 2022, na adresu elektronske pošte:

satirafest@gmail.com

Na konkurs se šalju:

– satirični aforizmi (do 30 aforizama);

– satirične priče (do tri priče);

– satirične pesme (do tri pesme).

Razmatraće se isključivo objavljeni i neobjavljeni satirični radovi nastali posle prošlogodišnjeg „Satira festa“, održanog 21. oktobra 2021. godine.

Jedan autor može da učestvuje u sve tri kategorije.

Radovi se šalju u u atačmentu mejla i potrebno je da budu imenovani po kategorijama: aforizmi, pesme ili priče. Autori koji šalju do tri pesme ili priče potrebno je da radove iz iste kategorije smeste u jedan word dokument (pesme sa pesmama, priče sa pričama).

Priče i pesme treba da budu do jedne stranice formata A4, s uobičajenim proredom i veličinom fonta 12.

Umetnički savet manifestacije i selektor Festivala izabraće radove, proglasiti pobednike i odrediti učesnike na književnoj večeri „Satira festa“.

Autoru najboljeg aforizma, izgovorenog na manifestaciji, pripašće tradicionalna nagrada „Vuk Gligorijević“.

Za najbolju pesmu dodeljuje se priznanje „Rastko Zakić“, a nagradu će poneti i autor najbolje satirične priče.

Nagrade se sastoje od plakete i novčanog iznosa.

Selektor „Satira festa 2022“ je satiričar Goran Radosavljević.

2. Pozivaju se pojedinci, redakcije, izdavačke kuće i institucije da do 25. septembra 2022. godine na adresu elektronske pošte:

satirafest@gmail.com

predlože autore i obrazlože predloge za nagradu „Satira festa“ za ukupan doprinos satiri.

3. Zaslužnim autorima i prevodiocima iz inostranstva biće dodeljeno priznanje „Zlatni krug“, za afirmaciju satire u svetu.

4. Po sedmi put biće dodeljena nagrada za “Satiričnu hrabrost”.

5. Po peti put na “Satira festu” biće uručeno priznanje “Nikola Otaš”, za ukupan doprinos satiričnoj karikaturi, koje dodeljuju Udruženje karikaturista Srbije FECO i Beogradski aforističarski krug.

Pokrovitelj “Satira festa 2022” je Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Dodatne informacije mogu da se dobiju obraćanjem na adresu:

satirafest@gmail.com