Милан Куриџа – Полудио Перо

Објави satirgora

 

До јуче сам мислио да је Перо паметан човјек, да му је свака на мјесту, али од јуче …
Перо и ја смо јуче пили кафу и започели причу. Ја сам се њему пожалио на свог газду и рекао му како је мој газда обичан магарац који не исплаћује плату на вријеме, који стално галами и пријети.
Перо је рекао како он вјерује мени, али да он таква искуства нема зато што није радио у новом времену. Он се само сјећа како је некада било. Почео је онда причати некакву фантастичну причу која се наводно одвијала прије тридесет и више година.
Причао ми је како су он и остали радници у његовој фирми на некаквом савјету радника бирали себи директора и да су на том савјету мијењали директора ако не би били задовољни са њим. Можеш мислити? Онда је причао да су на том савјету одлучивали да купе становe, па их на том истом савјету радника дијелили радницима. Види молим те. Па је онда причао да је савјет био састављен од инжењера, чистачица и бравара које су у савјет бирали сви радници из фирме. Па је онда причао како су имали и зборове радника и референдуме.
Када је он почео причу, ја нисам могао повјеровати. Шта је било са оним Пером, који је до јуче причао нормално и свака је његова била на мјесту? Гледао сам да нема температуру, питао га шта је јео, мислећи да није јео нешто отровно. Све се надам да је у питању нека пролазна бољка и да је то због нечега што је појео или због некаквог вируса.
Ако не нађем никакво нормално објашењење, онда мислим да би тог човјека требао прегледати стручњак за главу, јер је до јуче био сасвим нормалан.

Милан Куриџа