XXII CRNOGORSKI FESTIVAL HUMORA, SATIRE I KARIKATURE – Dobitnici nagrada

Објави Сатиргора

Dva Žirija za karikaturu, odnosno satiričnu priču, pjesmu i aforizam na 22. Crnogorskom festivalu humora, satire i karikature ,,Danilovgrad 2023” odlučila su sljedeće:
U kategoriji Karikatura prvu nagradu osvojio je Mladen Đurović iz Srbije, drugu Cenk Alparsan iz Turske, a treću Rasoal Hajuzadeh iz Irana. Dobitnica specijalne nagrade je Neda Khodaverdi iz Irana. To je odluka žirija u sastavu Luka Lagator, Darko Drljević i Radojica Bulatović.
Žiri u sastavu Zoran Bošković, Milanka Čepić i Gordan K. Čampar odlučio je:
U kategoriji Satirična priča prvu nagradu osvojio je Velizar Radonjić iz Podgorice, drugu Milko Stojković iz Smederevske Palanke, a treću Živko Đuza iz Hrvatske.
U kategoriji Satirična pjesma dobitnik prve nagrade je Vladislav Vlahović iz Podgorice, druge Dejan Tofčević, takođe iz Podgorice, a treće Milinko Bojat iz Danilovgrada.
U kategoriji Aforizmi prva nagrada pripala je Milenku Šarcu iz Pljevalja, druga Jovu Nikoliću iz Republike Srpske, a treća Bojanu Rajeviću sa Cetinja.
U kategoriji Najbolja knjiga između dva festivala prvu nagradu osvojio je Radojica Grba iz Podgorice za ,,Bez prava žalbe”, drugu Valil Tolevski iz Makedonije za ,,Na dno od dnoto”, a treću Abdurahman Halilović-Ahil iz Bosne i Hercegovine za ,,Tko laže taj i krade”.
Odlukom organizatora, Kulturno-informativnog centra ,,Bijeli Pavle” iz Danilovgrada u saradnji sa Centrom za kulturu Danilovgrad, priznanje Festivalski grand prix pripalo je za prošlu, odnosno ovu godinu karikaturistima Luki Lagatoru i Darku Drljeviću.
Nagrade i priznanja biće uručene u nedjelju, 10. decembra u 18 sati na završnoj večeri Festivala u sali Centra za kulturu u Danilovgradu.

(Preuzeti: Mne magazin)